Inspectiecamera in de luchtvaartsector

Instrurent Benelux BV heeft een ruime ervaring in het omgaan met de eisen van de luchtvaartsector, de toepassing van strenge kwaliteitsnormen en procedures.

Veiligheid en betrouwbaarheid gaan voor alles. Onze ervaring met de luchtvaart heeft ons toegestaan om specifieke expertise in aluminium, inconel en titanium te ontwikkelen. Alle materialen moeten onder de meest extreme condities blijven presteren.

Aluminium wordt al jaren lang toegepast in de luchtvaart. Om een minimale massa van de grond te hoeven tillen wordt er voortdurend gekeken naar mogelijkheden om lichtere constructies binnen het vliegtuig toe te passen. Dit betekent enerzijds onderzoek naar nieuwe sterkere legeringen en anderzijds naar constructieve aanpassingen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van stoelframes, trolleys, werkbladen in de pantry van aluminium. De legering inconel is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan en corrosie te voorkomen in bijvoorbeeld gasturbines. Inconel wordt ook veel toegepast in uitlaatstukken van vliegtuigen. De legering titanium wordt veel toegepast omdat het metaal sterk, licht en erg corrosiebestendig is. Doordat titanium bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen worden titaniumlegeringen veel toegepast bij de constructie van vliegtuigen en raketten.

Inspectiecamera in de luchtvaartsector